GM B-Body Forum, 77-79 Caprice/Impala Forum

Join Now If Your A 1977- 1979 Caprice or Impala owner or other GM B-Body owner!!!
Like us on Facebook https://www.facebook.com/BBodyForum?ref=hl

Join the forum, it's quick and easy

GM B-Body Forum, 77-79 Caprice/Impala Forum

Join Now If Your A 1977- 1979 Caprice or Impala owner or other GM B-Body owner!!!
Like us on Facebook https://www.facebook.com/BBodyForum?ref=hl

GM B-Body Forum, 77-79 Caprice/Impala Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GM B-Body Forum, 77-79 Caprice/Impala Forum

A forum for the owners and enthusiasts of General Motors B-Bodies from 1977-1990, but dedicated to the owners of 1977-1979 Impalas and Caprices. Join up now!


3 posters

    the dreaded Comfortron

    Marx3
    Marx3
    Active Member (Tier 2)
    Active Member (Tier 2)
    5th Year Anniversary
    Celebrating 5 years of being our member!


    Posts : 64
    Join date : 2015-08-30

    the dreaded Comfortron Empty the dreaded Comfortron

    Post  Marx3 Fri Oct 02, 2015 4:37 am

    So, I learn that the Comfortron A/C system in my 79 Caprice can be a bit of a problem child.
    I want to know if the system seems to be defective ( as I am, kind of expeting from it ) or if it actually seems to work.

    The system is dry, car sat for 10 years up untill recently, so obviously it will not blow icecold.
    I can operate the function lever and make it defrost, go bi-level etc. The control unit seems to work, both vacuum and electrical. I can also change the temperature, but it will take some time before the temperature rises. I mean, when you slide the lever to heat on a car without A/C, it will blow warm air at once.
    I read somewhere, that the heat valve out in the enginebay is often defective and wil cause all kinds of problems with the rest of the system. ?
    Sweet Seventy9
    Sweet Seventy9
    *Senior Moderator*
    *Senior Moderator*
    Helpful and Responsive Member!
    Very active with responding and helping other members with questions and concerns.
    10th Year Anniversary
    10 years of being a member on our forum!


    Posts : 973
    Join date : 2013-11-03
    Location : Upstate NY

    the dreaded Comfortron Empty Re: the dreaded Comfortron

    Post  Sweet Seventy9 Fri Oct 02, 2015 7:43 am

    I've only had one car with it and it worked without any troubles. Well, I'm assuming the heat worked as I never used it. The AC worked great though.

    Hopefully B body sees this thread. He seems to be the most knowledgeable about these types of things.
    Marx3
    Marx3
    Active Member (Tier 2)
    Active Member (Tier 2)
    5th Year Anniversary
    Celebrating 5 years of being our member!


    Posts : 64
    Join date : 2015-08-30

    the dreaded Comfortron Empty Re: the dreaded Comfortron

    Post  Marx3 Fri Oct 02, 2015 1:45 pm

    Great, I will wait for him to see this thread then.
    Dont know if mine is broken in any way. That's what I want to find out :-)
    cruiser_dirk
    cruiser_dirk
    Newbie (Tier 1)
    Newbie (Tier 1)
    5th Year Anniversary
    Celebrating 5 years of being our member!


    Posts : 1
    Join date : 2016-05-21

    the dreaded Comfortron Empty Comfortron

    Post  cruiser_dirk Sat May 21, 2016 3:13 am

    I do feel the same about my Comfortron Question
    At least I managed to get hold of an electrical wiring scheme....
    actual problem is, the Blower only runs in "Def"-position....  I can not find the location of the Temp Heater switch (should be on the front of the right cylinder head?!?!?!?)

    Sponsored content


    the dreaded Comfortron Empty Re: the dreaded Comfortron

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed Jun 19, 2024 8:22 pm